ΣΚΥΛΟΙ

Μαλτέζ (Maltese)

Η ράτσα Μaltese αποτελεί ένα παιχνιδιάρικο αριστοκρατικό κατοικίδΙο, με μαύρα μάτια και ελαφρά λευκό τρίχωμα το οποίο είναι μακρύ και απαλό. Το ενήλικο Μaltese είναι 25 εκατοστα σε ύψος και κάτω και σε κιλά περίπου 1.8 με 2.7.

Προέλευση

Μια από τις αρχαιότερες φυλές, ο Charles Darwin ανίχνευσε τη φυλή Maltese πίσω στο 6000 π.Χ. Ήταν ένα μέλος της οικογένειας Bichon από τη Μεσόγειο, είναι γνωστό ότι ο Publius, ο Ρωμαίος κυβερνήτης της Μάλτας τον 1ο αιώνα μ.Χ., είχε ένα σκύλο τύπου Maltese που ονομάζεται Issa. Η φυλή έχει ευνοηθεί από τη βασιλική οικογένεια και την αριστοκρατία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της και απεικονίζεται στην τέχνη με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Ι και άλλους βασιλείς. Η Μαρία Α’ Βασίλισσα της Σκωτίας λέγεται ότι είχε ένα σκύλο Maltese να κρύβεται κάτω από τις φούστες της όταν αποκεφαλίστηκε.

Προσωπικότητα

Μικρά, με καλή διάθεση και λαμπερά, οι σκύλοι αυτής της ράτσας δεν έχουν μόνο γλυκιές φάτσες, αλλά αντίθετα μπορεί να είναι νευρικά και επιθετικά ορισμένες φορές. Όταν αντιλαμβάνονται τους γύρω τους μπορεί να γαβγίζουν. Ππρέπει να εκπαιδευτούν από μικρή ηλικία προκειμένου να μη γαβγίζουν με τον παραμικρό ήχο.

Άσκηση

Μισή ώρα εξάσκηση την ημέρα μπορεί να διατηρήσουν τα Maltese ικανοποιημένα, παρόλα αυτά θα ήθελαν και περισσότερο αν μπορείς να τους το προσφέρεις. Μπορούν να γίνουν πολύ παιχνιδιάρικα όταν το επιθυμούν!

Διατροφή

Οι “toy” σκύλοι έχουν γρήγορο μεταβολισμό, το οποίο σημαίνει ότι καίνε ενέργεια με έντονο ρυθμό αν και λόγω του μικρού τους στομάχου χρειάζεται να τρώνε συχνά μικρές ποσότητες. Οι τροφές για μικρόσωμες φυλές είναι ειδικά σχεδιασμένες με τα κατάλληλα επίπεδα βασικών θρεπτικών συστατικών και μικρότερες σε μέγεθος κροκέτες, κατάλληλες για μικρότερα στόματα. Το μέγεθος ακόμη βοηθάει στην μάσηση και την πέψη.

Περιποίηση

H καθημερινή περιποίηση είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί το μακρύ, γυαλιστερό τρίχωμα χωρίς κόμπους και μπερδέματα. Αν μπερδευτεί, θα σχηματιστούν βρωμιές, τα οποία θα γίνουν επώδυνα για τον σκύλο. Το να κάνετε τον σκύλο της ράτσας Maltese να συμπαθήσει τη περιποίηση και τον το καλλωπισμό και να την θεωρεί ως μια διαδικασία ανταμειβής είναι πολύ σημαντικό. Το οπίσθιο μέρος έχει μακρύτερο τρίχωμα και η ουρά είναι πυκνή. Δεν απαιτεί πολλή συντήρηση γι΄αυτό θα πρέπει να περιποιούνται ως προς το τρίχωμα μία φορά την εβδομάδα.

Καλύτερες Ράτσες Σκύλου για τα Παιδιά

Ενώ οι περισσότεροι σκύλοι θεωρούνται ότι είναι εξαιρετικοί με τα παιδιά, οι σκύλοι και τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται ο ένας τον άλλον, ώστε να είναι ασφαλείς μαζί. Παρόλα αυτά, οι σκύλοι και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μόνα τους μαζί και οι ενήλικες πρέπει πάντα να επιβλέπουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους

Related Posts