ΣΚΥΛΟΙ

Παγκ (Pug)

Παγκ (Pug), ένας μικρόσωμος σκύλος με καταγωγή από την Κίνα. Όπως ακριβώς οι Πεκινουά, έτσι και οι Παγκ έκαναν την εμφάνισή τους στον Δυτικό Κόσμο αφότου ανακαλύφθηκαν από Άγγλους στρατιώτες στο αυτοκρατορικό παλάτι του Πεκίνου το 1860 και μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη. Οι σκύλοι της φυλής, ξεχωρίζουν τόσο για τον αξιολάτρευτο χαρακτήρα όσο και για την ευφυία και τη γοητεία τους. Πάντα ήρεμοι και καλότροποι, κερδίζουν τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων με τη χαρούμενη διάθεση και τη ζωντάνια τους. Σήμερα, αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές σκύλων παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικά της φυλής Παγκ

Το προσδόκιμο ζωής των Παγκ κυμαίνεται από 12 έως 15 χρόνια. Πρόκειται για εύσωμους και μυώδεις σκύλους με τετράγωνη κατασκευή σώματος. Το ιδανικό βάρος των αρσενικών κυμαίνεται από 6.3 έως 8.1 κιλά, ενώ των θηλυκών από 6 έως 8. Το τρίχωμά τους, κοντό, πυκνό και μαλακό στην υφή, κυμαίνεται στις αποχρώσεις του μπεζ και του μαύρου. Τα αυτιά τους ωστόσο είναι πάντα μαύρα. Η δε ουρά τους είναι κουλουριασμένη δύο φορές στη ράχη τους. Στο πρόσωπό τους, ξεχωρίζουν τα μεγάλα μαύρα και εκφραστικά μάτια τους, το ζαρωμένο μέτωπο, καθώς και αυτή η αθώα έκφραση που τους κάνει αξιολάτρευτους.

Η υγεία και ευζωία των Παγκ

Οι σκύλοι Παγκ δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις σε άσκηση. Ωστόσο, αν είστε κάτοχος Παγκ, είναι σημαντικό να θυμάστε πως πρόκειται για μία φυλή με γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία. Για το λόγο αυτό, χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή.

Related Posts