ΣΚΥΛΟΙ

ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛ

Χαρακτήρας

Τα Τζακ Ράσελ Τεριέ είναι σκυλιά πολύ έξυπνα, ενεργητικά, κυριαρχικά (όχι όλα), ανεξάρτητα, με πολύ θάρρος και θράσος. Γι’ αυτό θα πρέπει να τους δείξουμε, από νωρίς, τα όρια μέσα στην οικογένεια. Επειδή έχουν αυτοπεποίθηση, μπορεί να μην τα πηγαίνουν καλά με άλλα ζώα, ακόμα και του αντίθετου φύλου. Δένονται πολύ με τον κηδεμόνα τους και δεν τους αρέσει η μοναξιά.

Μορφολογία

Το ύψος τους κυμαίνεται από 25cm έως 30cm και το βάρος τους από πέντε έως επτά κιλά. Τα αυτιά τους πρέπει να είναι προς τα κάτω, σε σχήμα V, και ποτέ όρθια. Το τρίχωμά τους έχει τρία είδη: το λειότριχο, το μεσαίο σκληρότριχο και το μακρύ σκληρότριχο. Το λειότριχο μαδάει, κυρίως τους ζεστούς μήνες, ενώ το μεσαίο και το μακρύ, ελάχιστα. Οι αποδεκτοί χρωματισμοί είναι το άσπρο – καφέ (από πολύ ανοιχτό καφέ μέχρι πολύ σκούρο), το άσπρο – μαύρο και το τρικολόρ (άσπρο – μαύρο – καφέ). Το τρικολόρ έχει δυο είδη: 1) Το dominant tricolor, δηλαδή το καφέ χρώμα μόνο στα φρύδια, στα μάγουλα και στο εσωτερικό των αυτιών και 2) το faded tricolor, που σημαίνει ότι όταν γεννηθεί το κουτάβι θα έχει και τα τρία χρώματα στο κεφάλι. Αλλά, μεγαλώνοντας, το χρώμα στο κεφάλι θα ξεθωριάσει και θα γίνει όλο καφέ, ή θα γίνει όλο το πρόσωπο καφέ και το πάνω μέρος του κεφαλιού, μαύρο. Το λευκό πρέπει να καλύπτει το 51% του κορμιού του. Τα όλο λευκά είναι αποδεκτά, άλλα όχι επιθυμητά. Τα βλέφαρα και η μύτη πρέπει να είναι πάντα μαύρα.

Καλύτερες Ράτσες Σκύλου για τα Παιδιά

Ενώ οι περισσότεροι σκύλοι θεωρούνται ότι είναι εξαιρετικοί με τα παιδιά, οι σκύλοι και τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται ο ένας τον άλλον, ώστε να είναι ασφαλείς μαζί. Παρόλα αυτά, οι σκύλοι και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μόνα τους μαζί και οι ενήλικες πρέπει πάντα να επιβλέπουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.

Related Posts