ΣΚΥΛΟΙ

Miniature Pinscher

Ένας σκύλος που ανήκει στη ράτσα Miniature Pinscher είναι κομψός και παιχνιδιάρης που έχει αρκετά ανθεκτική σωματοδομή. Οι ενήλικοι σκύλοι φτάνουν τα 25 με 30 εκατοστά και ζυγίζουν περίπου 4 με 6 κιλά. Έχει ένα κοντό, λείο τρίχωμα που είναι ίσιο και λαμπερό και έρχεται σε μαύρο, μπλε και σοκολατί με σχέδια ανοιχτό καφέ ή κόκκινο

Προέλευση

Αποτελεί τη μικρότερη από τις τρεις ράτσες Pinscher (οι άλλες δύο είναι η ράτσα Dobermann και η μεγαλύτερη και μεσαίου μεγέθους ράτσα German Pinscher). Ο σκύλος Miniature Pinscher (ή «Min Pin») χρησιμοποιήθηκε για να πιάνει ποντίκια και προήλθε από τον σκύλο Smooth Haired German Pinscher. Ο σκύλος Dobermann δεν σχετίζεται με τις δύο άλλες ράτσες Pinscher. Η ράτσα Miniature Pinscher έχει μια αρκετά πρόσφατη ιστορία σε σύγκριση με άλλες ράτσες, καθώς εμφανίζεται πριν από περίπου 100 χρόνια.

Προσωπικότητα

Αν επιθυμείτε έναν υπάκουο σκύλο αγκαλιάς, αυτή δεν είναι μια ράτσα για εσάς. Ανήκει πιθανόν στην κατηγορία των παιχνιδιάρικων σκύλων, αλλά ο Miniature Pinscher έχει πολλά χαρακτηριστικά των terrier. Στην πραγματικότητα, ‘Pinscher’ σημαίνει ‘Terrier’ στη Γερμανία. Είναι ένας θαρραλέος, ατρόμητος σκύλος, πολυάσχολος και περίεργος. Είναι σε επαγρύπνηση και θα γαβγίσει σε περίπτωση που υποπέσει κάτι ασυνήθιστο στην αντίληψή του. Τέλος, αποτελεί έναν πολύ καλό βοηθό για το σπίτι.

Υγεία

Όπως και πολλές μικρόσωμες ράτσες, μπορούν να υποφέρουν από εξαρθρώσεις επιγονατίδας (luxating patellas).

Άσκηση

Ένας σκύλος της ράτσας Miniature Pinscher χρειάζεται μόνο μισή ώρα την ημέρα εξάσκηση, παρόλο που είναι ικανός και για περισσότερη, όσο εσείς μπορείτε να προσφέρετε. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι πιθανόν πως θα χρειαστεί ένα επιπλέον ρούχο για να προστατευτεί.

Διατροφή

Οι “toy” σκύλοι έχουν γρήγορο μεταβολισμό, το οποίο σημαίνει ότι καίνε ενέργεια με έντονο ρυθμό αν και λόγω του μικρού τους στομάχου χρειάζεται να τρώνε συχνά μικρές ποσότητες. Οι τροφές για μικρόσωμες φυλές είναι ειδικά σχεδιασμένες με τα κατάλληλα επίπεδα βασικών θρεπτικών συστατικών και μικρότερες σε μέγεθος κροκέτες, κατάλληλες για μικρότερα στόματα. Το μέγεθος ακόμη βοηθάει στην μάσηση και την πέψη.

Περιποίηση

Το κοντό μαλακό τρίχωμα της ράτσας Mini Pinscher είναι τραχύ στην αφή και πολύ εύκολο να το διατηρήσετε, απαιτώντας λίγο βούρτσισμα μια φορά το δεκαπενθήμερο. Όταν μαδάει, έχει ανάγκη από πιο τακτική περιποίηση.

Καλύτερες Ράτσες Σκύλου για τα Παιδιά

Ενώ οι περισσότεροι σκύλοι θεωρούνται ότι είναι εξαιρετικοί με τα παιδιά, οι σκύλοι και τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται ο ένας τον άλλον, ώστε να είναι ασφαλείς μαζί. Παρόλα αυτά, οι σκύλοι και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μόνα τους μαζί και οι ενήλικες πρέπει πάντα να επιβλέπουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.