ΣΚΥΛΟΙ

Pomeranian

Ο κομψός μικρόσωμος σκύλος Pomeranian λάμπει με χαρακτήρα και φιλικότητα. Μοιάζουν με μικροσκοπικές αλεπούδες, με ένα εξωτερικό τρίχωμα που έχει μεγάλες, σηκωμένες τρίχες και ένα παχύ δεύτερο στρώμα τριχώματος, δίνοντάς τους την εμφάνιση μιας χνουδωτής μπάλας.

Προσωπικότητα

Είναι μικρά, ζωηρά και ενεργητικά, ιδιαίτερα πιστά στην οικογένειά τους. Τα Pomeranians απολαμβάνουν να βρίσκονται στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη τους αλλά δε πρέπει να το παρακάνεις, καθώς έχουν ανάγκη να στέκονται μόνα τους και στα τέσσερα πόδια τους. Είναι εξαιρετικοί φύλακες, καθώς γαβγίζουν πολύ βροντερά.

Άσκηση

Οι σκύλοι Pomeranians δεν είναι απαιτητικοί στην εξάσκηση και είναι χαρούμενοι με μικρές βόλτες ή τρέξιμο στον κήπο με τους ιδιοκτήτες τους. Είναι υπεύθυνοι, παρόλα αυτά, να περπατούν μια λογική απόσταση πριν κουραστούν.

Περιποίηση

Για την ράτσα Pomeranian κατά την εφηβεία είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί περισσότερη περιποίηση, αλλά όταν ενηλικιωθεί, η περιποίηση μπορεί να μειωθεί αρκετά. Πρέπει να ελέγχεται τακτικά για να παραμένει καθαρό το εσωτερικό τρίχωμα. Μην χρησιμοποιείτε πολύ χτένα γιατί αυτό θα βλάψει το εσωτερικό τρίχωμα και θα χαλάσει την πυκνότητά του. Το τρίχωμα πρέπει να είναι καλά χτενισμένο με μια χοντρή χτένα και στη συνέχεια ελαφρώς βουρτσισμένο. Απαιτείται περιστασιακό κούρεμα γύρω από τα πόδια.

Καλύτερες Ράτσες Σκύλου για τα Παιδιά

Ενώ οι περισσότεροι σκύλοι θεωρούνται ότι είναι εξαιρετικοί με τα παιδιά, οι σκύλοι και τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται ο ένας τον άλλον, ώστε να είναι ασφαλείς μαζί. Παρόλα αυτά, οι σκύλοι και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μόνα τους μαζί και οι ενήλικες πρέπει πάντα να επιβλέπουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.