ΣΚΥΛΟΙ

Shih Tzu

Το Shih Tzu (Σιχ Τσου) είναι ένας μακρύτριχος, ανθεκτικός πολύ μικρός σκύλος που παρατηρείται σε διάφορα χρώματα (δείτε το πρότυπο ράτσας για λεπτομέρειες). Κινούνται με αρκετά αλαζονικό τρόπο, κουνώντας τις ουρές τους πάνω από τις πλάτες τους. Ένας ενήλικος της ράτσας Shih Tzu δεν έχει ύψος μεγαλύτερο από 27 εκατοστά και το ιδανικό βάρος είναι 4,5 με 7,5 κιλά.

Προσωπικότητα

Ο Shih Tzu είναι πολύ στοργικός, παιχνιδιάρικος και έξυπνος σκύλος. Ως ράτσα μπορεί να είναι πολύ ανεξάρτητη και επιφυλακτική ως προς τους ξένους. Λατρεύουν να μαθαίνουν και τους αρέσει να ευχαριστoύν τους ιδιοκτήτες αλλά μπορεί να είναι πεισματάρικα κατά περιόδους και μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι ορισμένα καθήκοντα δε τους αφορούν. Με υπομονή και συνέπεια μπορούν να γίνουν σχετικά υπάκουοι.

Άσκηση

Η ράτσα Shih Tzus χρειάζεται εξάσκηση αλλά είναι και χαρούμενη αν μένει στο σπίτι. Είναι ικανοποιημένη με σύντομους περιπάτους ενώ θα προτιμούσαν περισσότερο τρία 20λεπτα μικρών διαδρομών, από μια ώρα σε μια μεγάλη διαδρομή.

Περιποίηση

Το τρίχωμα της ράτσας Shih Tzu είναι μακρύ, μαλακό και πυκνό, με αρκετό εσωτερικό τρίχωμα το οποίο θέλει πολύ καθημερινή φροντίδα για να διατηρηθεί στην καλύτερη κατάστασή του. Θέλει συχνό καθάρισμα, μερικές φορές περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα ενώ θα πρέπει να στεγνώσει τελείως. Καθώς τα μαλλιά μεγαλώνουν προς τα πάνω από τη γέφυρα της μύτης, συχνά είναι δεμένα με έναν φιόγκο, πάνω στο κεφάλι. Τα πρόσωπά τους ίσως χρειαστεί να πλένονται καθημερινά, καθώς τρόφιμα κ.λπ. μπορεί να κολλήσουν στα μαλλιά. Αν το τρίχωμα μακρύνει πάρα πολύ, μπορεί να διατηρηθεί κοντό.

Καλύτερες Ράτσες Σκύλου για τα Παιδιά

Ενώ οι περισσότεροι σκύλοι θεωρούνται ότι είναι εξαιρετικοί με τα παιδιά, οι σκύλοι και τα παιδιά πρέπει να μάθουν να σέβονται ο ένας τον άλλον, ώστε να είναι ασφαλείς μαζί. Παρόλα αυτά, οι σκύλοι και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μόνα τους μαζί και οι ενήλικες πρέπει πάντα να επιβλέπουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.

Related Posts