ΣΚΥΛΟΙ

Yorkshire Terrier

Τα Yorkshire Terrier στην… ανάπτυξη

Στην αρχή της ζωής τους, ζυγίζουν μόλις λίγα γραμμάρια. Ωστόσο το κουτάβι μεγαλώνει γρήγορα και η ανάπτυξή του ολοκληρώνεται κατά την ηλικία των 8 έως 10 μηνών. Το χρώμα του τριχώματός τους, εντυπωσιακό και μεταξένιο, παραμένει μαύρο ως και την ηλικία των 3 μηνών, όπου ένα σκούρο μπλε – αργυρό χρώμα κάνει την εμφάνισή του. 

Όσον αφορά στα ενήλικα Γιορκσάιρ Τεριέ, το βάρος τους, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο, κυμαίνεται από 1.8 έως 3.2 κιλά. Ανάλογα μάλιστα με το μέγεθός των σκύλων, το προσδόκιμο ζωής τους μπορεί να φτάσει έως και τα 16 χρόνια.

Χαρακτηριστικά της φυλής Yorkshire Terrier

1.Κοινωνική προσωπικότητα

Η προσωπικότητα των σκύλων Yorkshire Terrier είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μικρό μέγεθός τους! Για να αναπτύξουν λοιπόν μία φιλική και εξωστρεφή προσωπικότητα, χρειάζονται την κατάλληλη κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση, έτσι ώστε να… εγκαθιδρύσουν και να διατηρήσουν τον ηγετικό τους ρόλο μέσα στο νοικοκυριό. Πρόκειται για αρκετά πιστούς συντρόφους οι οποίοι «τα πάνε» εξαιρετικά καλά με τα παιδιά. Πρόκειται επίσης για ιδανικούς συντρόφους σε ταξίδια, καθώς και πολύ στοργικούς σκύλους.

Tip: Οι σκύλοι Yorkshire Terrier είναι συνδεδεμένοι με τους ιδιοκτήτες τους και έχουν την τάση να γίνονται πολύ ιδιότροποι και να ικετεύουν. Αντισταθείτε για το καλό τους!

2.Υψηλή ενεργητικότητα

Οι σκύλοι αυτοί είναι εξαιρετικά ενεργητικοί, ενώ χρειάζονται λιγότερη άσκηση σε σύγκριση με μεγαλύτερες φυλές. Κατά την διάρκεια των περιπάτων τους, αναζητούν συνεχώς νέες μυρωδιές για να εξερευνήσουν, λόγω της ροπής τους στην περιπέτεια. Οι περίπατοι αυτοί, σε συνδυασμό με το παιχνίδι μέσα στο σπίτι, είναι αρκετοί για να τους εξασφαλίσουν την απαραίτητη άσκηση που χρειάζονται καθημερινά.

3.Μακρύ μεταξένιο τρίχωμα

Σήμα κατατεθέν των Yorkshire Terrier είναι το χαρακτηριστικό τρίχωμα τους. Γνωρίζατε ότι ένας σκύλος Yorkie έχει τρεις φορές πιο μακριά τρίχα από άκρη σε άκρη σε σχέση με ένα σκύλο με κοντό τρίχωμα του ίδιου μεγέθους; Το τρίχωμα αυτό μάλιστα μεγαλώνει συνεχώς από 1 έως 1.5 cm το μήνα. Σε αντίθεση με σκύλους άλλων φυλών, δεν αλλάζουν ποτέ την τρίχα τους.

Η υγεία & ευεξία των Yorkshire Terrier

Κατ’ αρχάς, το μακρύ και μεταξένιο τρίχωμα των Yorkie χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και καθημερινό βούρτσισμα. Η καθημερινή του περιποίηση σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή εξασφαλίζουν ότι θα διατηρηθεί πάντα όμορφο και λαμπερό. Η στοματική τους υγιεινή είναι εξίσου σημαντική. Σε κάθε περίπτωση, η υγιεινή διατροφή εξασφαλίζει στο κατοικίδιο όλες εκείνες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται για την διατήρηση της καλής υγείας του ακόμα και σε ώριμη ηλικία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το προσδόκιμο ζωής του.